Voor werkgevers

Heb je als werkgever helder of je mensen in dienst hebt, die intensieve zorg hebben voor hun kind(eren)? Het is geen schande en je ook zeer zeker niet verwijtbaar wanneer je hier geen idee van hebt. Deze ouders vallen namelijk onder de groep mantelzorgers die niet herkend en erkend worden en in veel gevallen zien ze zichzelf niet eens als zodanig. Want zorgen voor je kind doe je toch “gewoon” als ouder! Het is ook niet iets waar je als ouder standaard uitgebreid over vertelt op je werk. Of het nu is uit schaamte, of het vermijden van goedbedoelde adviezen en onbegrip, of het werk wordt gezien als vlucht uit de thuissituatie en in dat laatste geval, wil je het er zeker op het werk niet over hebben. Wat de reden ook is, je hebt daardoor als werkgever geen duidelijk beeld van wat er aan de hand is terwijl het kan leiden tot uitval van deze werknemer(s) van de één op de andere dag.

Een burn-out is een veel voorkomend gevolg van de enorme continue belasting die deze medewerker(s) op hun schouders dragen. Verzuim in het algemeen kost een werkgever zo'n 300 euro per dag. Een burn-out die 8 maanden duurt kost dus al gauw 80.000 euro, exclusief de kosten voor vervanging. Dit kost het Nederlandse bedrijfsleven 2,8 miljard euro op jaarbasis, volgens TNO.

Los van het sociale aspect heb je er als werkgever groot belang bij om dit te voorkomen.

Ik kan daarbij helpen door:

Hoe?

Hoe?

Hiervoor heeft Suus Ontzorgt een pakket ontwikkeld

Volledig uit de knoop:

  • In 6 maanden neem ik alle randvoorwaardelijke regel-taken rondom zorg/onderwijs/begeleiding/ van hun kind over als belangenbehartiger, incl. gesprekken met derden
  • 6x 1 op 1 (of 2) coaching “Van overleven naar leven”
  • 1x de workshop “The Work Werkt” 1 dagdeel

Wat houdt het pakket “Volledig uit de knoop” in en welk resultaat kan je als werkgever verwachten?

Ouders mogen weer ouders zijn want:

Alles wordt goed geregeld, vastgelopen communicatie wordt vlot getrokken vanuit ervaringsdeskundigheid (persoonlijk) en professionaliteit (bewezen methoden).

En daardoor kan:

Jij als werkgever blijven beschikken over de inzet en motivatie van de (mantelzorgende) werknemer en hoef je niet op verzuimregelingen terug te vallen.

Inzet als belangenbehartiger:

Het zou niet zo mogen zijn maar ook bij professionals komt veelvuldig een herkenbare vorm van beroepsdeformatie voor. Dit genereert meestal dat ze werken, denken en handelen vanuit wat zij menen te weten wat er nodig is. Hierdoor zien en horen ze niet wie en wat er pal voor ze zit, waardoor communicatie en traject vanaf de start al dreigt mis te lopen. Ook wordt bij een overleg van ouders vaak een “professionele” houding verwacht. Emotie is geen goede basis voor een rationeel gesprek. Echter betreft het onderwerp van gesprek hun kind en dan is een rationele stand vaak een nagenoeg onmogelijke verwachting. Ik ben de stem van de ouders waarbij ik letterlijk en figuurlijk naast ze sta in dit soort gesprekken en indien wenselijk tevens woordvoerder ben voor de ouders.

Inzet als Trainer/coach:

Begeleiding met als doel: “hoe ga ik van de stand overleven naar leven?”

Ouders met kinderen met een rugzak, moeten gewoon volhouden! Er bestaat geen toverstafje of één methodiek die zal werken. Het is echt een kwestie van jaren lang bikkelen en doorgaan. Het is echt overleven. Maar die overlevingsstand houdt natuurlijk niemand vol en je kunt je ook bedenken dat dit voor de omgeving niet wenselijk is (kinderen, partners). Waar heb je invloed op en waarop niet is vaak een eerste stap die gezet moet worden. De wereld om je heen verandert vaak niet of niet zo snel als je zou willen. Blijven hangen in zaken waar je geen invloed op hebt, zorgt voor een moedeloos en zelfs ongelukkig gevoel. Het gevoel dat je geen kant op kunt en “vast” zit in een leven waar je niet om gevraagd heb. Wanneer jij je gaat richten op dat waar je wel invloed op hebt als ouder, zal dat gevoel van “geleefd worden” naar de achtergrond verdwijnen. Met The Work van Byron Katie wil ik een volgende stap zetten en ouders laten zien hoe je zelf controle kunt hebben over zeer universele belemmerende gedachten zoals “ik kan het niet, ik weet het niet (meer), ik wil niet meer”. The Work is geen trucje, de naam zegt het al, het is hard werken. En met de juiste begeleiding kan iedereen het en iedereen kan het ook elke dag zelf beoefenen. Ik beloof geen staat van continu geluk. Ik beloof wel dat de weegschaal van gelukkige momenten met de juiste inzet kan doorslaan.

Maatwerk blijft hierbij keyword. Suus Ontzorgt gaat samen met je kijken wat past bij je bedrijf en uiteraard ook bij je werknemer.

Neem geheel vrijblijvend contact met mij op, ik heb nu tijdelijk een mooi aanbod.