Voor Ouders

Je houdt het al heel lang vol, soms net wel en soms net niet. Je hebt het thuis en op het werk redelijk onder controle maar er moet echt he-le-maal niets verkeerd of anders gaan. Je hebt geen idee dat je ondersteuning zou kunnen krijgen. Of je weet het wel maar je krijgt niet waar je behoefte aan hebt, je krijgt waarvan anderen denken dat je het nodig hebt. Administratie en communicatie rondom je kind(eren) lopen de spuigaten uit. Tijd voor jezelf? Hoe dan?! Je bent duidelijk in wat je wil en hoe je het wil, maar op de één of andere manier lijkt het alsof je niet gehoord wordt, niet serieus genomen wordt. Dat waar je om vraagt is te moeilijk of zelfs onmogelijk.

Herken jij jezelf in één of misschien zelfs meerdere punten? Dan kan ik zeker wat voor je betekenen.

Ik ga voor je doen waar je waarschijnlijk al langere tijd, hulp en ondersteuning voor zoekt. Ik ga alle regelzaken rondom je kind van je overnemen en wanneer jij dat wil, zelfs de lastige gesprekken met overheden, hulpverlening, onderwijs en andere instanties voor je voeren. Als geen ander weet ik dat het een enorme uitdaging is om de ondersteuning en hulp te krijgen die je nodig hebt, om te zorgen dat je kind gezien wordt op de juiste manier.

Ik ga voor je aan de slag als Zorgbehartiger.
Rollen die hierbij horen en ik kan inzetten op jouw verzoek:

Mijn inzet als jouw belangenbehartiger:

Ik ben belangenbehartiger voor ouders met zorgintensieve kinderen, die dreigen vast te lopen of al zijn vast gelopen in communicatie met derden (onderwijs, gemeenten, hulpverlening).

Het zou niet zo mogen zijn maar ook bij professionals komt veelvuldig een herkenbare vorm van beroepsdeformatie voor. Dit genereert meestal dat ze werken, denken en handelen vanuit wat zij menen te weten wat er nodig is. Hierdoor zien en horen ze niet wie en wat er pal voor ze zit, waardoor communicatie en traject vanaf de start al dreigt mis te lopen. Ook wordt bij een overleg van jou als ouder vaak een “professionele” houding verwacht. Emotie is geen goede basis voor een rationeel gesprek. Echter betreft het onderwerp van gesprek jouw kind en dan is een rationele stand vaak een nagenoeg onmogelijke verwachting. Ik ben jouw stem waarbij ik letterlijk en figuurlijk naast je sta in dit soort gesprekken en indien wenselijk tevens woordvoerder voor je kan zijn.

In mijn taak als belangenbehartiger zit ook een deel casemanagement wat vooral belangrijk is wanneer er meerdere betrokkenen zijn. Ik zorg ervoor dat elke partij geïnformeerd wordt en daarmee betrokken blijft bij het proces.

Inzet als Trainer/coach:

Ik ben trainer/coach voor ouders met zorgintensieve kinderen. Begeleiding met als doel: “hoe ga ik van de stand overleven naar leven?”

Ouders met kinderen met een rugzak, moeten gewoon volhouden! Er bestaat geen toverstafje of één methodiek die zal werken. Het is echt een kwestie van jaren lang bikkelen en doorgaan. Het is echt overleven. Maar die overlevingsstand houdt natuurlijk niemand vol en je kunt je ook bedenken dat dit voor de omgeving niet wenselijk is (kinderen, partners). Waar heb je invloed op en waarop niet is vaak een eerste stap die gezet moet worden. De wereld om je heen verandert vaak niet of niet zo snel als je zou willen. Blijven hangen in zaken waar je geen invloed op hebt, zorgt voor een moedeloos en zelfs ongelukkig gevoel. Het gevoel dat je geen kant op kunt en “vast” zit in een leven waar je niet om gevraagd hebt. Wanneer jij je gaat richten op dat waar je wel invloed op hebt als ouder, zal dat gevoel van “geleefd worden” naar de achtergrond verdwijnen. Met The Work van Byron Katie wil ik een volgende stap zetten en ouders laten zien hoe je zelf controle kunt hebben over zeer universele belemmerende gedachten zoals “ik kan het niet, ik weet het niet (meer), ik wil niet meer”. The Work is geen trucje, de naam zegt het al, het is hard werken. En met de juiste begeleiding kan iedereen het en iedereen kan het ook elke dag zelf beoefenen. Ik beloof geen staat van continu geluk. Ik beloof wel dat de weegschaal van gelukkige momenten met de juiste inzet kan doorslaan.

Mijn inzet als jouw adviseur

Tijdens het hele traject, ben ik jouw sparringspartner, vraagbaak en spiegel en ben ik voor jou bereikbaar via telefoon, mail en/of beeldbellen.

Wat ik voor jou regel (enkele voorbeelden)

Wie gaat dat betalen?

Suus Ontzorgt heeft op het moment nog geen contract bij een zorgverzekering, dus vandaaruit kun je helaas geen vergoeding verwachten.

Suus Ontzorgt haalt je uit de knoop. Om uit de knoop te komen moet je een beginnetje maken. Begin vandaag nog: neem contact op met mij.